احسان عابدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور به وضعیت محیط زیست دریای خزر، طی یک یادداشت، کشف میادین گازی و نفتی در مناطق شمالی کشور و تاثیرات آن بر اکوسیستم دریای خزر را مورد بررسی و نقد قراردده است. به گفته او به نقل از یادداشتش در "زیست آنلاین"دریاچه خزر، اکوسیستم های وابسته به آن و همه زیستمندان خزری، صندوق ارزی پایداری هستند که نباید به واسطه نفت، کوچکترین آسیبی به آن‌ها وارد شود. این ذخایر به مراتب ارزش بالاتری نسبت به نفت و درآمدهای نفتی حاصل از آن دارند


 من یک جنگل بان هستم؛ یک جنگلبان ایرانی. در برابر تخلفات تمام قد ایستاده ام و تا آنجا که روسایم اجازه دهند جلوی تخریب منابع ملی را می گیرم. شغلم آهنگی زیبا دارد و نامی جذاب؛ اما تلخی های ناگفته بسیاری در دل خود دارد. به قول معروف "از دور دل می برد و از نزدیک زَهره" .


اگر رئیس قوه قضاییه به پرونده وقف جنگل آق‌مشهد وارد نشود، 5600هکتار از مرغوبترین عرصه‌های جنگلی هیرکانی برای همیشه از شمول اراضی ملی خارج می‌شود.


اگر چه با تصویب و اجرایی شدن "طرح توقف برداشت چوب از جنگل های هیرکانی" ، برخی آسیب ها تا حدی از سر جنگل برداشته شده؛ اما این جنگل های منحصر به فرد که آخرین بازماندگان هیرکانی در جهان هستند همچنان مورد انواع بی مهری ها قرار می گیرند. جاده سازی یکی از راه هایی است که به عنوان مقدمه ای برای زمین خواری و ویلاسازی و گاه با اهداف سیاسی از جمله "رای آوری" نمایندگان محلی مجلس مورد استفاده متخلفان قرار می گیرد. جاده هایی که ضرورت آنها در قانون نیز رد شده است.


جنگل‌های هیرکانی در مسیر لوله‌گذاری برای انتقال آب خزر هستند و همین موضوع، متولی را بر آن داشت تا نسبت به خسارت هایی که در طرح انتقال آب خزر به آنها وارد می شود واکنش نشان دهد.


پس از موافقت مشروط رییس سازمان حفاظت محیط زیست با "طرح شیرین سازی و انتقال آب خزر به کویر مرکزی" ، واکنش ها و گفت وگوها پیرامون این مبحث همچنان ادامه داشته و هر روز در حال داغ تر شدن است. حالا در آخرین واکنش، کارشناس آب و خاک در گفت وگو با اسکان نیوز به موضع گیری دکتر محمد فاضلی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و مشاور وزیر نیرو پاسخ د اده است.


در یک گزارش کاملا فنی و به دنبال بازدید میدانی از مسیر عبور لوله های طرح انتقال آب خزر به کویر مرکزی، این طرح مخرب از بیخ و بُن رد شده و به مشکلات فنی آن اشاره و تشریح شد.


فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه از ابتدای تابستان تاکنون ۱۱ هزار و ۲۵۴ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور در پی آتش‌سوزی آسیب دیده‌اند، گفت: بیش از ۹۰ درصد از این آتش‌سوزی‌ها عوامل انسانی دارد که در صدر این عوامل پرتاب ته‌سیگار به کنار جاده و جنگل است.


آنچه جنگل های ایران را خاکستر کرده، آتش نیست؛ آمارهای کوچک شده مدیران از میزان درختان سوخته و سطح آتش سوزی و نیز نبود "یگان هوایی اطفای حریق جنگل" است. عامل آتش، هر چه که هست اما علت تشدید آن یک چیز است؛ در ایران، "یگان هوایی اطفای حریق جنگل" نداریم؛ و جنگل آنقدر برای دولت ها ومسوولان ایران مهم نیست که به اندازه بودجه یک سد، برای آن اعتبار تعریف کرده و یک بالگرد بخرند.

 

آنچه جنگل های ایران را خاکستر کرده، آتش نیست؛ آمارهای کوچک شده مدیران از میزان درختان سوخته و سطح آتش سوزی و نیز نبود "یگان هوایی اطفای حریق جنگل" است. عامل آتش، هر چه که هست اما علت تشدید آن یک چیز است؛ در ایران، "یگان هوایی اطفای حریق جنگل" نداریم؛ و جنگل آنقدر برای دولت ها ومسوولان ایران مهم نیست که به اندازه بودجه یک سد، برای آن اعتبار تعریف کرده و یک بالگرد بخرند.


تیرماه سال گذشته، وقتی به "پارک جنگلی سیسنگان" رفتم و انبوه شمشادهای خشک شده و از دست رفته در اثر حمله آفت "شب پره" را لابه لای دیگر گونه ها دیدم فکر می کردم هر گونه امید برای نجات "شمشادهیرکانی" از دست رفته است؛ اما اجرای یک طرح نجات بخش در گلستان و احیا و حفظ بخش های بزرگی از شکشادها در این استان نگاهم را تغییر داد. این عملیات نتوانست در ارتفاعات اجرایی شود؛ چون هنگامی که نوبت محلول پاشی هوایی رسید دستگاه های متولی که قرار بود بالگرد و خلبان برای این عملیات بفرستند به بهانه اینکه "خلبان ها مشغول مبارزه با ملخ ها هستند" خلبان نفرستادند و این طرح ارزشمند در ارتفاعات امکان اجرا نیافت.

1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35 37 39
2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38